Lajmet e produkteve

Si funksionon një gardh për kafshë shtëpiake? zgjidhje e plotë rrethimi duke përfshirë gardhin e padukshëm dhe tradicional

Gardhe për kafshët shtëpiake janë krijuar për të ofruar një zonë të sigurt lojërash për kafshët shtëpiake, ndërkohë që ofrojnë paqe mendore për ne si pronarë.

2023/06/12

Mbajtja e miqve tanë gëzofë të sigurt dhe të sigurt është me rëndësi të madhe, veçanërisht kur bëhet fjalë për të ecur në një territor të panjohur. Kjo është ajo ku rrethojat e kafshëve shtëpiake vijnë në ndihmë, duke ofruar një zgjidhje të besueshme dhe efektive për të kufizuar gamën e lëvizjes së kafshës sonë dhe për t'i mbajtur ato brenda një zone të paracaktuar.


Pse na duhet një gardh për qen?


Gardhe për kafshët shtëpiake janë të dizajnuara për të ofruar një zonë të sigurt lojërash për kafshët shtëpiake, ndërkohë që ofrojnë paqe mendore për ne si pronarë. Kafshët shtëpiake të rrethuara kanë më pak gjasa të goditen nga automjetet, kanë më pak ndërveprime agresive me qentë e tjerë, kanë ulje të ekspozimit ndaj sëmundjeve ngjitëse dhe janë më pak të disponueshme për hajdutët e kafshëve shtëpiake. Çdo lloj gardhi mund të personalizohet për të përmbushur nevojat specifike të pronarëve të ndryshëm dhe të jetë i pajisur me një sërë funksionesh duke i bërë ato të gjithanshme dhe shumë të dobishme.

 

Një tipar i dukshëm i gardheve për kafshët shtëpiake është se ato lejojnë fleksibilitet dhe lëvizshmëri më të madhe se metodat e tjera të izolimit, si portat për kafshët shtëpiake. Me gardhe për kafshët shtëpiake, kafshët shtëpiake mund të vrapojnë dhe të luajnë lirisht ndërsa qëndrojnë brenda zonës së caktuar të sigurisë. Kjo i bën kafshët shtëpiake më të lumtura dhe një pronar më të lumtur kafshësh.

 

Një nga llojet më të njohura të gardheve për kafshët shtëpiake është gardhi me valë ose i padukshëm. Gardhi përdor valët e radios për të krijuar një kufi virtual rreth kafshës suaj, i cili shkakton një tingull paralajmërues ose korrigjim goditjeje nëse kafsha juaj përpiqet të kalojë kufirin. Gardhe të padukshme janë të lehta për t'u instaluar dhe ofrojnë një mënyrë të sigurt por efektive për të kontrolluar lëvizjet e kafshëve shtëpiake pa penguar pamjet.

 

Një tjetër opsion i njohur është gardhi tradicional nëntokësor, i cili krijon një hapësirë ​​të mbyllur për kafshën shtëpiake dhe siguron shikueshmëri dhe siguri maksimale. Gardhet tradicionale mund të përbëhen nga një sërë komponentësh, duke përfshirë transmetuesin në distancë, jakën marrëse, tela, flamuj, vidhos, tub plastik të vidhos për zgjerim dhe më shumë, dhe mund të personalizohen për t'iu përshtatur preferencave dhe nevojave të çdo pronari. Gardhe elektronike TIZE janë gjithashtu shumë të personalizueshme, duke ju lejuar të zgjidhni atë që i përshtatet më së miri pamjes së oborrit tuaj.


 

Si funksionojnë dy lloje gardheshGardh klasik nëntokësor

Një sistem klasik i gardhit nëntokësor funksionon duke dërguar një sinjal përmes një teli kufitar të varrosur në një jakë marrëse të veshur rreth qafës së kafshës shtëpiake. Gama e kontrollit vendoset në ndërfaqen e transmetuesit. Kur kafsha i afrohet kufirit të caktuar, jaka do të lëshojë një bip dhe sinjal paralajmërues të goditjes elektrike, duke i kujtuar qenit se ka hyrë në zonën e paralajmërimit. Nëse qeni vazhdon të dalë jashtë, sinjali i sinjalit dhe paralajmërimi i goditjes elektrike do të vazhdojë dhe intensiteti do të rritet. Megjithatë, ky korrigjim i goditjes elektrike është i sigurt dhe 100% i padëmshëm për qenin, thjesht duke e bërë atë përkohësisht të pakëndshëm, kështu që pronarët e kafshëve shtëpiake mund ta përdorin atë me qetësi.

 


Gardhi nëntokësor TIZE mund të mbështesë funksione të shumta të jakës së marrësit, i përshtatshëm për pronarët e kafshëve shtëpiake me shumë kafshë shtëpiake. Falë zonës kufitare të personalizueshme që mund të arrijë 5 hektarë, kafshët shtëpiake mund të luajnë dhe të vrapojnë lirshëm brenda pa asnjë kufizim. Ndryshe nga gardhet e tjera, një veçori unike e gardhit nëntokësor TIZE është se ka një tregues të dëgjueshëm dhe vizual të thyerjes së telit në transmetues. Nëse vija kufitare nuk është instaluar siç duhet ose është dëmtuar, pajisja do të lëshojë një tingull dhe do të pulsojë dritën e kuqe për t'i kujtuar pronarit të kafshës shtëpiake që të rivarros një vijë të re kufitare.

 

Ky sistem ofron një zgjidhje për të parandaluar arratisjen e kafshëve shtëpiake, ndërkohë që rrit fleksibilitetin e aktiviteteve të kafshëve shtëpiake në zonat e caktuara. Gardhi ynë nëntokësor u lejon prindërve të kafshëve shtëpiake të jenë të sigurt se kafshët e tyre mund të shijojnë të sigurt hapësirën e tyre pa kufizimin e gardheve tradicionale fizike.


        
        
        Gardhi me valë ose i padukshëm

Krahasuar me gardhet tradicionale nëntokësore, parimi i funksionimit të gardheve me valë është transmetimi i informacionit kufitar duke përdorur sinjale radio, duke eliminuar nevojën për vendosjen e një teli kufitar. Prandaj, instalimi dhe lëvizja e sistemit të gardhit janë shumë të përshtatshme. Ky sistem përbëhet vetëm nga një transmetues dhe një marrës. Transmetuesi mund të vendoset në një vend qendror në shtëpi, ndërsa jaka e marrësit vendoset në qafën e kafshës shtëpiake. Pasi transmetuesi dhe marrësi çiftohen me sukses, krijohet një sistem gardh dhe diapazoni i gardhit mund të kontrollohet përmes transmetuesit. Kur kafsha shtëpiake tejkalon diapazonin e caktuar, jaka do të lëshojë një paralajmërim zanor dhe stimulim elektrik. Nëse vazhdon të kalojë gardhin, do të marrë paralajmërime më të gjata me zë dhe goditje elektrike për të parandaluar që kafsha të ikë ose të hyjë në zona të rrezikshme. Për shkak të instalimit të tij të lehtë, gardhet me valë janë të njohura për pronarët e kafshëve shtëpiake.

 

Gardhet e padukshme aktualisht, pra gardhet me valë, shërbejnë vetëm për të mbrojtur sigurinë e kafshëve shtëpiake. Sistemi më i ri i gardhit me valë TIZE 2023 F381 jo vetëm që mbron sigurinë e kafshëve shtëpiake, por dyfishohet edhe si një pajisje për stërvitjen e qenve. Me aftësitë e gardhit dhe trajnimit të qenve në një pajisje kompakte, ai ofron praktike të jashtëzakonshme për përdoruesit.

 

Gardh me valë 2-në-1& Trajnimi  Sistemi TZ-F381


Kur nuk ka nevojë për të trajnuar qenin, aktivizoni modalitetin e gardhit dhe pajisja krijon menjëherë një kufi virtual që lejon kafshët shtëpiake të lëvizin brenda kufijve të lejuar të vendosur nga pronarët e tyre. Nëse kafsha përpiqet të kalojë kufirin, ajo do të marrë një sinjal paralajmërues për të mbrojtur sigurinë e saj. Kur dëshironi të stërvitni qen, aktivizoni modalitetin e trajnimit të qenve, ai bëhet një pajisje trajnimi për qentë që ofron mënyra të ndryshme trajnimi që mund të ndihmojnë në mënyrë efektive të mësoni bindjen dhe të dekurajoni sjelljen e padëshiruar. Kjo pajisje mund të menaxhojë deri në 3 qen në të njëjtën kohë, por ka nevojë që pronarët e kafshëve shtëpiake të blejnë një marrës shtesë për çdo qen shtesë.

 

Ne projektuam gjithashtu tre versione të këtij sistemi frenimi me valë: një version i thjeshtuar, një version i avancuar dhe një version profesional. Versioni Pro vjen me një bazë shtesë karikimi që ka një bateri të integruar 3000 mAh. Baza jo vetëm që mund të shërbejë si mbajtëse në modalitetin e gardhit, por gjithashtu mund të përdoret si një furnizim i lëvizshëm me energji elektrike kur ngarkohet plotësisht paraprakisht, duke e bërë atë ideale për pronarët e kafshëve shtëpiake që të kenë një udhëtim të gjatë me kafshët e tyre. Klientët mund të blejnë versionin e dëshiruar bazuar në nevojat e tyre. Nëse keni kërkesa specifike, mund të na kontaktoni për personalizim. Me vetëm një pajisje, sistemi i gardhit pa tel TIZE 2-në-1 F381 mund të arrijë kontrollin e kafshëve shtëpiake dhe stërvitjen efikase të qenve, duke e bërë atë një përfitim për pronarët e kafshëve shtëpiake. Nëse jeni duke kërkuar për një gardh me valë për dyqanin tuaj online, mos hezitoni të na zgjidhni. Teknologjia e përparuar e transmetimit të sinjalit ofron performancë të besueshme dhe të qëndrueshme që lejon shmangien e paralajmërimeve të rreme për shkak të sinjalit të dobët. Pajisja jonë është projektuar duke pasur parasysh sigurinë e çdo qeni, me veçori të integruara sigurie si mbyllja automatike për të parandaluar korrigjimin e tepërt.

 

Si të zgjidhni një gardh për kafshët shtëpiake


Kur zgjidhni një produkt të gardhit për kafshët shtëpiake, është e rëndësishme të merren parasysh disa faktorë si siguria, përshtatshmëria, komoditeti, përshtatshmëria, çmimi dhe shtrirja e personalizimit.


 

Siguria.Gardhi i zgjedhur duhet të sigurojë që kafshët shtëpiake të jenë të sigurta brenda dhe nuk mund të shpëtojnë ose të dëmtohen.

Përshtatshmëria. Gardhet tradicionale funksionojnë mirë në oborre të sheshta ose me pjerrësi të lehtë, ndërsa gardhet e padukshme funksionojnë pothuajse në çdo terren. Gardhe të padukshme mund të përfshijnë pika kodrinore, zona të pyllëzuara dhe ujë. Gjithashtu, gardhet me valë mund të mbulojnë hektarë tokë për të krijuar zona të mëdha ushtrimesh për kafshët shtëpiake.

Komoditet.Zgjidhni një gardh që është i lehtë për t'u ngritur dhe mirëmbajtur për të kursyer shumë punë dhe për t'ju ndihmuar të menaxhoni më mirë kafshën tuaj. Gardhet me tela kërkojnë varrosjen e një teli në tokë për të përcaktuar kufirin e gardhit, i cili përfshin disa punë gërmimi gjatë instalimit dhe e bën të vështirë zhvendosjen e të gjithë sistemit. Gardhet me valë janë të lehta për t'u vendosur pa pasur nevojë për tela, duke e bërë instalimin dhe lëvizjen shumë të përshtatshme.

Përshtatshmëria. Nëse keni nevojë për një gardh që mund të çmontohet ose rregullohet, duhet të kontrolloni nëse produkti i ofron këto mundësi.

Çmimi. Merrni parasysh buxhetin kur zgjidhni një gardh për kafshët shtëpiake, por mos bëni kompromis për cilësinë dhe sigurinë.

Shtrirja e personalizimit.Zgjidhni madhësinë e gardhit bazuar në madhësinë dhe racën e kafshës suaj. Nëse keni shumë kafshë shtëpiake, zgjidhni një gardh që do t'ju ndihmojë t'i kufizoni ato. Gardhe elektronike TIZE janë gjithashtu shumë të personalizueshme, duke ju lejuar të zgjidhni atë që i përshtatet më së miri pamjes së oborrit tuaj.

 


Sigurohuni që të zgjidhni një gardh që është i lehtë për t'u përdorur dhe që mund të ofrojë siguri maksimale për qenin tuaj. Konsideroni nëse dëshironi një gardh të vetë-instaluar ose të instaluar në mënyrë profesionale. Nëse zgjidhni gardhin tradicional, ju lutemi sigurohuni që gjatësia e gardhit të jetë e përshtatshme për kafshën dhe mjedisin tuaj.

 

Si përfundim, investimi në një gardh për kafshët shtëpiake mund të jetë një nga vendimet më të mira që merrni për sigurinë dhe lumturinë e kafshës suaj. Me një shumëllojshmëri opsionesh në dispozicion, gjetja e gardhit të duhur për kafshët shtëpiake dhe kafshët tuaja nuk ka qenë kurrë më e lehtë. Pavarësisht nëse zgjidhni një gardh të padukshëm, gardh tradicional ose një lloj tjetër sistemi frenimi, dhënia e kafshës suaj një zonë të caktuar lojërash është një situatë e favorshme për kafshët tuaja shtëpiake dhe për ju.

Informata themelore
 • Viti i themeluar
  --
 • Lloji i biznesit
  --
 • Vendi / Rajoni
  --
 • Industria kryesore
  --
 • Produktet kryesore
  --
 • Personi juridik i ndërmarrjes
  --
 • Punonjësit e përgjithshëm
  --
 • Vlera vjetore e prodhimit
  --
 • Tregu i eksportit
  --
 • Klientët e bashkëpunuar
  --

Recommended

Send your inquiry

Dërgoni kërkesën tuaj

Zgjidhni një gjuhë tjetër
English
العربية
Deutsch
Español
français
italiano
日本語
한국어
Português
русский
Afrikaans
አማርኛ
Azərbaycan
Беларуская
български
বাংলা
Bosanski
Català
Sugbuanon
Corsu
čeština
Cymraeg
dansk
Ελληνικά
Esperanto
Eesti
Euskara
فارسی
Suomi
Frysk
Gaeilgenah
Gàidhlig
Galego
ગુજરાતી
Hausa
Ōlelo Hawaiʻi
हिन्दी
Hmong
Hrvatski
Kreyòl ayisyen
Magyar
հայերեն
bahasa Indonesia
Igbo
Íslenska
עִברִית
Basa Jawa
ქართველი
Қазақ Тілі
ខ្មែរ
ಕನ್ನಡ
Kurdî (Kurmancî)
Кыргызча
Latin
Lëtzebuergesch
ລາວ
lietuvių
latviešu valoda‎
Malagasy
Maori
Македонски
മലയാളം
Монгол
मराठी
Bahasa Melayu
Maltese
ဗမာ
नेपाली
Nederlands
norsk
Chicheŵa
ਪੰਜਾਬੀ
Polski
پښتو
Română
سنڌي
සිංහල
Slovenčina
Slovenščina
Faasamoa
Shona
Af Soomaali
Shqip
Српски
Sesotho
Sundanese
svenska
Kiswahili
தமிழ்
తెలుగు
Точики
ภาษาไทย
Pilipino
Türkçe
Українська
اردو
O'zbek
Tiếng Việt
Xhosa
יידיש
èdè Yorùbá
Zulu
Gjuha aktuale:Shqip