Warta Pet

Dina kirik nasional! Ayo muga-muga kirik-kirik liburan seneng~ bab sing kudu sampeyan ngerti babagan mbudidaya kirik

23 Maret minangka Hari Anak Kirik Nasional. Acara iki diprakarsai dening behaviorist kewan lan advokat kesejahteraan kewan Colleen Paige ing 2006.

Maret 23, 2023

23 Maret minangka Hari Anak Kirik Nasional. Acara iki diprakarsai dening behaviorist kewan lan advokat kesejahteraan kewan Colleen Paige ing 2006. Tujuane kanggo narik kawigatosan umum babagan masalah proliferasi papan pembiakan kirik, lan nyengkuyung saben wong ngirim foto kirik sing lucu ing dina iki, ngarep-arep supaya luwih akeh wong. bakal weruh cuteness saka asu, mangkono nambah tingkat Adoption.

Ana paribasan ing China, "Tutul sirah asu, lan sampeyan ora perlu kuwatir kabeh." Delengen kewan sing lucu lan wulune nggawe wong rumangsa yen jagad iki luwih apik. Aku percaya yen kabeh wong bakal ngrasa padha yen ndeleng dheweke. Nuduhake sawetara foto asu sing lucu karo sampeyan lan muga-muga iki nggawe dina sing nyenengake. Padha banget nengsemake, atimu mung bisa nyawiji! Aku pancene seneng wong! Kowe piye!


Gambar Kirik Super Cute


Alus lan alus, apa aku dudu bayimu?


Aku imut?


Iki dinaku!


Cuaca apik banget dina iki!


Guru, cekel aku!


Aku rada ora seneng.

Ndelok aku, apa sampeyan rumangsa tresna?

Padha banget nengsemake, atimu bisa wae leleh! Aku pancene seneng wong! Kowe piye!


Asu Pisanan Mbukak Angkasa

Laika minangka asu pisanan ing antariksa lan makhluk Bumi pisanan sing ngorbit. Tanggal 3 November 1957, asu Laika mabur menyang antariksa nganggo "Sputnik 2" Uni Soviet, lan sayangé mati amarga tekanan lan suhu dhuwur sajrone 5 nganti 7 jam sawise penerbangan kasebut. Sèket taun sawisé, monumen didegaké ing Moskow kanggo ngurmati "pahlawan ruang angkasa" asu sing menehi urip kanggo apa sing saiki dadi perjalanan ruang angkasa manungsa.


Kenapa Seneng banget Nalika Deleng Anak Kirik Gembul

Teori arus utama saiki cenderung nggunakake efek "ikon bayi" kanggo nerangake. Teori iki percaya yen sawise manungsa ndeleng kirik, otak bakal ngeculake dopamin lan oksitosin. Zat sing padha utawa padha dibebasake ing otak nalika wong ndeleng bayi, utawa jatuh cinta.

Otak ngeculake bahan kimia kasebut amarga kita nampa isyarat visual saka bayi mamalia, kayata rasio sirah-kanggo-awak sing luwih gedhe, mata gedhe, wangun awak bunder, lan permukaan alus. Amarga bayi manungsa rentan suwe sawise lair, respon biologis sing ndadekake kita rumangsa "ngrawat" lan "nglindhungi", sing minangka kauntungan evolusi kanggo manungsa.

Lan uga tegese, apa iku kirik nyata utawa foto wulune, wriggly ayu, kita kabeh bakal duwe emosi psikologis bungahaken.



Strategi mundhakaken asu pemula!


1. Dhaptar Diet Dog

Pilih panganan asu miturut kesehatan fisik asu:

Asu sing rawan alergi bisa milih panganan tanpa gandum, sing ora gampang nyebabake alergi asu.

Wedi tandha luh, milih geni bening ngemot bebek, rumus woh pir, biji lenga kurang, iku paling apik ora duwe daging sapi, gampang nesu.

Yen ambegan ora enak, aja mangan panganan sing ngemot iwak.

Kanggo asu putih, pilih panganan asu kanthi formula kurang lenga lan uyah, sing ora gampang kuning ing tutuk. Paling apik kanggo milih panganan panggang sing ora nyemprotake lenga ing proses kasebut.

Asu sing kudu tuwuh bisa milih panganan asu kanthi isi daging sing dhuwur, kanthi proporsi luwih saka 65%.

Asu sing lara weteng bisa milih panganan asu tanpa biji kanthi kandungan serat kasar sing kurang.

Beku-pepe √ (isi luwih akeh nutrisi)

Molar stick√ (liwat wektu, nggiling untu)

Panganan asu kaleng √ (kaya nutrisi lan ditambah karo banyu)

Sosis ham × (aditif sing ora dingerteni, akeh banget kanggo pemakan sing pilih-pilih)

Biskuit kewan × (nilai nutrisi ora dhuwur lan akeh pati, sing gampang ngganggu weteng)

Pet jelly × (ana akeh gula, gum, lan atraktan panganan, sing gampang ngrusak weteng)




2. Produk nutrisi liyane

Minyak iwak √ (anti-inflamasi, nyuda resiko penyakit jantung, nyegah penyakit mata, ngresiki rambut lan perawatan kulit, nyuda alergi)

Probiotik √ (Mbantu pencernaan gastrointestinal asu lan njaga kahanan sehat)

Vitamin √ (nutrisi perawatan)

Nutrisi krim √ (Supplement Nutrition)

Susu kambing bubuk × (asu ing umur 7 minggu bisa miwiti mangan panganan asu sawise untune wis thukul.

Kalsium Tablet × (Umume, asu ora mbutuhake suplemen kalsium, suplemen kalsium sing berlebihan bakal nyebabake kalsifikasi balung lan balung rawan sing durung wayahe, mbatesi pertumbuhan utawa cacat balung, lan nyebabake penyakit saluran kemih lan organ)

Bubuk bledosan rambut × (jumlah rambut asu ditemtokake dening alam lan ora bisa ditambah liwat panganan)

Lenga klapa × (ora ana efek sing jelas lan lemak jenuh ora apik kanggo pets)

Kajaba iku, sampeyan kudu menehi perhatian marang prekara-prekara kasebut sing ora kudu menehi asu! Ing kasus sing entheng, kesehatan asu bakal rusak, lan ing kasus sing abot, bakal fatal!

 

Panganan sing ora bisa dipangan asu:

Beras, susu biasa, yogurt, bawang putih, bawang bombay, coklat, anggur, kismis, balung gedhe, alpukat, ceri, kopi, endhog mentah, teh kuwat, anggur, plum, mrico, kacang macadamia



3. Keperluan saben dina asu

Minangka shoveler poop, sampeyan kudu nyiapake kabutuhan saben dina kanggo asu.

Mangkuk asu √ (siapake loro, siji kanggo ngombe banyu lan siji kanggo mangan panganan asu, bahan sing paling apik yaiku mangkok keramik utawa stainless steel) ,klik kanggo ndeleng Bowl asu TIZE.

Tali asu √ (mlaku-mlaku asu nganggo tali kanggo nyegah cokotan wong liya lan kelangan asu kasebut),klik kanggo ndeleng TIZE Dog leash

Kennel asu / kasur asu √ (Panggonan asu turu, supaya asu turu ing panggonan sing tetep)

Dolanan √ (siapake siji utawa loro dolanan kanggo asu, sing bisa digunakake kanggo nggiling untu utawa mbuwang wektu),klik kanggo ndeleng Toys asu TIZE

Tas kotoran asu √(Dadi wong mlaku asu sing sopan, mlakua asu nganggo tali kanggo ngresiki kotoran)

Bantalan urin √ (Ora trep nggunakake bantalan urin ing omah kanggo ngatasi defecation nalika metu ing kahanan khusus)

Sisir √ (sisir asu kanthi rutin)

Gunting kuku √ (ajeg motong kuku asu),klik kanggo ndeleng TIZE pet gilingan kuku.

Odol Sikat Gigi √ (ngresiki untu kanthi rutin kanggo njaga kesehatan lisan lan resik)

Gel Pancuran √ (Adusi asu kanthi rutin supaya tetep resik)

Tisu kewan √ (Yen sampeyan ora duwe wektu kanggo adus, sampeyan bisa nggunakake tisu pet kanggo ngresiki dhisik, kayata ngusap jio sawise mlaku asu)

Stiker Rambut √ (Nalika rambut asu nempel ing sandhangan, bisa dicopot nganggo stiker rambut)

Panganan asu kedap udara √ (segel panganan asu supaya gampang dipakani)

Bau lan deodoran √ (penghilang bau)

Popok khusus / pembalut wanita kanggo asu (asu wadon bakal teka menyang "bibi gedhe" nalika lagi ana ing estrus, sepisan utawa kaping pindho saben taun, kira-kira 21 dina saben wektu)

Botol banyu portabel (kanggo hidrasi nalika lelungan)

Blower rambut (kanggo garing rambute asu sawise adus, sampeyan uga bisa nggunakake pengering rambut kluwarga)

Sandhangan asu (asu sing wedi kadhemen bisa nyiyapake nalika suhu mudhun)

Kothak udara (dibutuhake nalika asu kudu lelungan kanthi pesawat)

Cincin Elizabeth (ora perlu nganggo saben dina, sawise tatu njaba asu diobati nganggo obat, gunakake kanggo nyegah asu saka dilat tatu)

Muzzle (kanggo anakan galak kanggo nyandhang njaba)

Peti asu (bisa disiapake yen perlu)


Manfaat Duwe Asu

Asu minangka ikatan emosional antarane wong, luwih akeh wong seneng pets, luwih akeh perhatian.

Asu nggawe sampeyan luwih atraktif kanggo lawan jinis. Miturut riset dening amal kesejahteraan asu paling gedhe ing Inggris, 60% wong percaya yen duwe asu bisa nggawe wong luwih atraktif; 85% wong mikir yen wong sing duwe asu luwih gampang dicedhaki. Wanita luwih seneng wong sing duwe Labradors lan Golden Retrievers, survey ditemokake.

Nduweni asu bisa nyegah penyakit jantung, sing nduweni asu duwe tingkat kolesterol lan tekanan getih sing luwih murah lan luwih sithik serangan jantung.

Dibuktekake kanthi ilmiah yen njaga asu bisa ndawakake umure wong. Tim riset saka Universitas Uppsala ing Swedia nganakake survey tindak lanjut 12 taun babagan cathetan medis lan cathetan pet 3.4 yuta wong ing Swedia. Data kasebut nuduhake manawa duwe asu bisa nyuda resiko pati amarga penyakit kardiovaskular. Kanggo kluwarga multi-anggota, duwe asu bisa nyuda resiko pati saka penyakit jantung dening 15%. Kanggo sing manggon dhewe, njaga asu malah luwih efektif. Duwe asu bisa nyuda resiko pati amarga penyakit kardiovaskular nganti 36%.

Rasa seneng luwih kuwat. Sawise nggodha asu kasebut, tingkat oxytocin ing awak manungsa saya tambah akeh, rasa seneng luwih kuat, lan kepuasan urip uga dhuwur.

Asu bisa mbantu wong nyuda stres saben dinane. Senadyan alangan basa, asu kasebut nduweni emosi sing tulus lan mung setya marang sing nduweni, lan bakal tansah ngancani pemilik lan tresna marang pemilik ing salawas-lawase.



Nindakake Soko Karo Asu Panjenengan

Ing akhir minggu karo cuaca apik, golek taman lan tetep karo TA kanggo afternoon kabèh.

Pindhah menyang toko kewan sing akeh dolanan lan supaya dheweke milih dolanan kasebut dhewe.

Menehi asu adus, saka sirah kanggo jempol, lan sawise jam utawa loro, sampeyan bakal weruh dheweke luwih saka sepuluh kaping luwih ayu.

Sampeyan bisa njupuk pics karo asu ing saben tataran, kang bisa ngrekam owah-owahan saka asu lan banjur dadi memori apik ing mangsa.

Temokake dina tanpa nindakake apa-apa, nyelehake telpon, ngeculake pikirane sing ngganggu, nglampahi wektu karo asu, lan milih ngapusi ing sofa karo asu. Dipikir-pikir, aku nganggep iku barang sing ayu banget.

Nyisir rambut asu saben dina ora mung bisa nyegah rambut saka knotting, ngresiki barang-barang sing reged, nanging uga ningkatake sirkulasi getih asu lan ningkatake rasa tresna.

 

Dina iki dina kirik nasional, ayo ngucapake Selamat Hari Kirik!


Gambar lan informasi sing gegandhengan ing artikel iki saka Internet, yen ana pelanggaran, hubungi kita kanggo mbusak.


Informasi dhasar
  • Taun ngadeg
    --
  • Tipe Bisnis
    --
  • Negara / Wilayah
    --
  • Industri Utama
    --
  • Produk utama
    --
  • Wong sing sah
    --
  • Total karyawan
    --
  • Nilai output taunan
    --
  • Pasar Ekspor
    --
  • Pelanggan Makarya
    --

Recommended

Send your inquiry

Kirimake priksaan sampeyan

Pilih basa liyane
English
العربية
Deutsch
Español
français
italiano
日本語
한국어
Português
русский
Afrikaans
አማርኛ
Azərbaycan
Беларуская
български
বাংলা
Bosanski
Català
Sugbuanon
Corsu
čeština
Cymraeg
dansk
Ελληνικά
Esperanto
Eesti
Euskara
فارسی
Suomi
Frysk
Gaeilgenah
Gàidhlig
Galego
ગુજરાતી
Hausa
Ōlelo Hawaiʻi
हिन्दी
Hmong
Hrvatski
Kreyòl ayisyen
Magyar
հայերեն
bahasa Indonesia
Igbo
Íslenska
עִברִית
Basa Jawa
ქართველი
Қазақ Тілі
ខ្មែរ
ಕನ್ನಡ
Kurdî (Kurmancî)
Кыргызча
Latin
Lëtzebuergesch
ລາວ
lietuvių
latviešu valoda‎
Malagasy
Maori
Македонски
മലയാളം
Монгол
मराठी
Bahasa Melayu
Maltese
ဗမာ
नेपाली
Nederlands
norsk
Chicheŵa
ਪੰਜਾਬੀ
Polski
پښتو
Română
سنڌي
සිංහල
Slovenčina
Slovenščina
Faasamoa
Shona
Af Soomaali
Shqip
Српски
Sesotho
Sundanese
svenska
Kiswahili
தமிழ்
తెలుగు
Точики
ภาษาไทย
Pilipino
Türkçe
Українська
اردو
O'zbek
Tiếng Việt
Xhosa
יידיש
èdè Yorùbá
Zulu
Basa saiki:Basa Jawa